19 Eylül 2010

HAŞHAŞLI KATMER (Afyon Usulü)

HAŞHAŞLI KATMER



malzeme
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 su bardagı sıvı yag
  • 2 su bardak ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • aldıgı kadar un
  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • hashas 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir
  • 1 su bardak findik cekilmis
hazirlanisi
  • Bütün malzemeleri sırayla karıştırıp hamuru yugurup ve dinlenmeye birakin 30 dakikadar
  • Hashas yag ve fingigi karistirin.
  • Bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.
  • Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır yaklasik 5-7 dakika sonra dinlendikten sonra merdaneylen açılır.
  • Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.
  • Biz bahcede bir sacin üzerinde odunla pisirdik.
  • Evde de pitza tavasinda yapila bilir.
  • Saciniz varsa dahada güzel oluyor .
  • Cok nefis bir lezletli katmer
  • AFİYET OLSUN
Yorum Gönder