26 Mayıs 2010

Rhabarber li nefis bir KEK

Rhabarber li kek

malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak süt
  • 2,5 bardak un
  • 125 gram tere yagi
  • 1 limonun kabugu nu rendeleyin
  • 4 tane rhabarber.
üzerisi icin
  • 200 gramun
  • 100 gram margarin
  • 125 gram toz seker
hazirlanimi
  • Yumurta yi sekerle mikserlen cirpin.
  • Unun icine kabartma tozunu karistirin
  • Tüm malzemeyide ilave edip cirpin.
  • Ben borcam kullandim.
  • Yaglayin tepsinizi keki icine dökün.
  • Rhabarber lerin incecik kabuklarini soyup kücük dilimleyin bicakla
  • Kek hamurunun üzerine Rhabarberleri hertarafina siralayin.
  • Keki 170 derece firinda 15 dakika kadar pisirip
  • Üzerine margarini tüp ,küp un ve sekeri elinizle iyice bir birlerine yidirttin.
  • Keki firinda cikarip bu hazirladiginiz un ,seker ve margarinli karisimi hertarafina döküp keki firina tekrar sürün.
  • Yaklasik 20 dakikadar daha pisince firindan cikartin.
  • Rhabarber Eksi bir lezlet veriyor limonu andiriyor lezleti bir yapragin sapi oluyor.
  • Bu mevsimlerde olur genelde .
Yorum Gönder