4 Eylül 2010

KADAYIFLI MUHALLEBİ SAKIZLI nefis bir tatli

KADAYIFLI MUHALLEBİ


malzeme
  • 1 paket 500 gramlik taze kadayif
  • yarim cay bardak toz seker
  • 2 tatli kasik tarcin
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
  • 5 yemek kasik ay cicek yagi
muhallebisinin malzemesi
  • 2 paket Sakizli muhallebi (toz halinde )
  • 1 yemek kasik nisasta
  • 1 litre süt
  • 2 tane ciy kirema
hazirlanimi
  • Kadayifi yarim saat ömce cikarin buzdolabindan cikartin.
  • Kadayifi bicakla dograyin-
  • Teflon tencerede yag la beraber orta ateste pembelesinceye kadar kavurun.
  • Üzerine sürtümmüs cevizide katip 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Ocagin üzerinde alinca seker ve tarcinida ilave edip iyice karistirin.
  • Ben sakizli muhallebi ile hazirladim .
  • 1 litre süt ve 400 gram ciy kirema ile 1 kasik nisasta ve sakizli muhallebiyi de süte katip cirpin.
  • Orta ateste sürekli karistirarak kaynayan deyince pisirin.
  • Sogumus kadayifin yarisini borcamin tabanina elinizle esit sekilde yerlestirin.
  • Kaynar muhallebinizi kadayifin üzerine ilave edin.
  • Kadayifin yarisinida üzerine ilave edin esit sekilde .
  • Ben bu tatliyi iftar icin hazirladim hem piratik hemde nefis sakizli muhallebi ile dahada nefis oldu afiyetler olsun.

Yorum Gönder