3 Eylül 2010

Şekerpare

Şekerpare    



malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 3 çay bardak şeker
  • 3 çay bardak sıvıyag
  • 1 çay bardak yogurt
  • 4 damla limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un
Şerbeti için
  • 5 su bardak şeker
  • 6 su bardak su
  • 4-5 damla limon
hazirlanisi
  • Serbetini hazirlayin ilk önce ve sogumaya birakin.
  • Yumurtalari ve yogurdu iyice çırpın.
  • Şekeride ilave edip devam çırpin.
  • Yag da ilave edilip devam cirpilir.
  • Karbonatın üzerine 3-4 damla limon sıkılır,kabartma tozuyla birlikte una katılır.
  • Hazırlanan karışıma un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır,avuç içinde yuvarlanır,üzerine bir bastırılır.Tepsiye aralıklı dizilir
  • önceden isitilmis 175 derece fırında pişirilir.
  • Fırından alınınca hemen önceden hazırlanıp,sogutulmuş şerbeti dökülür
Yorum Gönder