29 Mayıs 2011

rhabarber`li Kek ((( türkce ismi ravent olarak ceciyor ))))))

rhabarber`li  Kek    Türkce ismi ravent olarak geciyor



malzemeler
  • 200 gram margarin
  • 200 gram toz  pudra seker
  • 300 gram un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 tane tam yumurta
  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 yemek kasik limon suyu
  • Rhabarber
hazirlanisi
  •  Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin  cok kolay soyuluyor .
  • Margarinle beraber sekeri cirpin.
  • 4 yumurtanin 2 beyazini ayirin  kullanilmiyor
  • 2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.
  • Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.
  • Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.
  • .175 derecede firinda pisirin.
  • Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .
  • Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.
  • Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.
  • Zayiflatir ve cildi yeniler
  • Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca
  • Afiyetler olsun
Yorum Gönder