12 Eylül 2010

Karnıyarık Tarifi

Karni yarik Tarifi





malzeme
  • 500 gr kıyma
  • 4 tane domates
  • 2 tane sogan
  • 5 tane biber
  • 3 diş sarımsak
  • sivi yag
  • 1 kaşık biber salcasi
  • 2 yemek kasik domates salcasi
YAPILIŞI
  • Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir.
  • 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur közlenirler .
  • Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yagla.Yemeklik doggranmış sogan ve sarımsak eklenir o da beraber kavrulur.
  • Biberlerde eklenir deva kavrulur.
  • Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar devam kavrun.
  • Patlicanlarin üzerine kasila hafif bastirip 2 ser yemek kasik kiymali harcdan ilave edin.
  • Üzerine dilimleyip domates ve biber dilimini kürdanla batirip firinda 175 derecede pisirin.
  • Afiyetler olsun. bir iftar menüsü bir porsiyonluk karni yariklar.



Yorum Gönder