11 Eylül 2010

KIRMIZI BİBER SARMASI

Biber sarmasi       kahvaltilik 



malzeme
  • 4 tane (İri uzun) Kırmızı Biber
  • 1 demet dere otu
  • 150 gram Beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • 2 yemek kasik cekilmis ceviz
  • Tuz - Karabiber
  • 2 yemek kasik Zeytinyag
  • ceyrek Limon
Yapılışı
  • Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun
  • Yada hazir közlenmis konserve kullanin.
  • Biberlerinizi közleyin keserek açın ve içini temizleyin.
  • Biberlerin üzerine 1 kasik zeytin yag ve 1 tutam tuz ve limonla yin.
  • Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ,dere otu, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyagını karıştırın.
  • Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşık kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi uc kismina dogru sarın.
  • Sarma işlemi bitince dere otu ile baglayin her bir sarmanizi
  • Kaffaltilarda da veya mezecesitleri arsinda hazirlaya bilirsiniz
  • Arkadasim Meryem hazirladi

3 yorum:

Deniz dedi ki...

çok güzel bir tarif bu. bu şekilde peynirlisini kahvaltı için yaparız biz. harika olur. ellerinize sağlık.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülcancim hersey nefis görünüyor ,ellerine saglik,gecte olsa Bayramini Kutluyorum,aslinda seni arayacaktim ama evde degildim,ilk firsatta görüsmek dilegiyle...

Sevgiler sana...Serpil.

capisi dedi ki...

Que rica y vistosa receta, un beso.