11 Eylül 2010

KIRMIZI BİBER SARMASI

Biber sarmasi       kahvaltilik 



malzeme
  • 4 tane (İri uzun) Kırmızı Biber
  • 1 demet dere otu
  • 150 gram Beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • 2 yemek kasik cekilmis ceviz
  • Tuz - Karabiber
  • 2 yemek kasik Zeytinyag
  • ceyrek Limon
Yapılışı
  • Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun
  • Yada hazir közlenmis konserve kullanin.
  • Biberlerinizi közleyin keserek açın ve içini temizleyin.
  • Biberlerin üzerine 1 kasik zeytin yag ve 1 tutam tuz ve limonla yin.
  • Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ,dere otu, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyagını karıştırın.
  • Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşık kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi uc kismina dogru sarın.
  • Sarma işlemi bitince dere otu ile baglayin her bir sarmanizi
  • Kaffaltilarda da veya mezecesitleri arsinda hazirlaya bilirsiniz
  • Arkadasim Meryem hazirladi
Yorum Gönder