6 Eylül 2010

Simit ler nefis camlica simidi ve peynirli simit

CAMLICA Simiti
malzeme
  • 4 su bardak un
  • 1 su bardaksüt
  • 1,5 tatli kasiktuiz
  • 3 corba kasik ay cicek yagi
  • 1 tatli kasikmahlep1 paket yas maya 40 gramlik
üzeri icin
  • 4 yemek kasik pekmez
  • yarim cay bardak su
  • 1 kase susam
hazirlanimi
  • Hamuru yugurup yaklasik 1 saat kadar mayalanmaya birakin
  • Ceviz büyüklügünde bezeler edip acuc icinizler yuvarlayin silindir biciminde acin.
  • 2 tane hamuru sac örgü gibi veya kivirip uc kismini birlestirin.
  • Suyun icersine pekmezi katip cirpin.
  • Simitlerinizi önce pekmezli suya sonra susama batirin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
  • Afiyetler olsun,
 malzeme
  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 cay bardak sıvıyag
  • 1 Yumurta(sarısı üzerine)
  • 1Paket yaş maya
  • 1Tatlı kaşık şeker
  • 1Tatlı kaşık tuz
  • Aldıgı kadar un
  • Yumuşak margarin
İç malzemesi
  • beyaz peynir
  • üzerine yumurta sarisi ve cörek otu
Yapılışı
  • Ilık sütte şeker ve maya eritilir sırayla diger malzemeler eklenip yogrularak yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamur yalasik yarim saat mayalanmaya birakilir
  • Tezgahin üzerine yag damlatilpt hamur merdaneyle acilir.
  • Acilan hamura erimis margarin sürülür bir ucuna diyer uca kadar yerlestirilir.
  • Börak yapar gibi 2 kere yuvarlanip bicakla ucda diyer tarafa dogru kesilir .
  • Bu islem hamuer biten deyince yapilip.
  • Yuvarladiginiz ici peynirli rulolar esit sekilde kesilirler .
  • Örük veya 2 ki hamur biri birlerine dolanip uc kisimlari birlestirilir
  • Üzerisine yumurta sarisi ve cörek otu
  • Afiyetler olsun.

Peynirli simit
Yorum Gönder