19 Ekim 2010

Cevizli Örgü Tatlısı



malzeme
  • 1 çay bardak süt
  • aldigi kadar un
  • 1 çay bardak eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • Ceviz ici icin dise dokunur cekilmis
 Şerbeti için
  • 2 su bardak toz şeker
  • 2 su bardak su
  • Çeyrek limon suyu
 hazirlanisi

  • Cevizi dise dokunur sekilde rondodan gecirip ic  harci icin ayirin.
  • Tüm malzemeleri karıştırılıp kulak memesi yumuşaklıgında hamur yugrulur.
  • Hamurunuzuzdan ceviz böyülügünde bezeler edin.
  • Küçük bezeler oval şeklinde elinizle acip düzeltilir.
  • Bıçak yardımıyla  kenarlarina esit sekilde 3-4 kesikler ortaya varmayacak sekilde kesikler  atılır.
  • Ortasına ceviz  veya finfikda kullana bilirsiniz .
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar kızartılır.Daha önceden hazırlanıp sogutulmuş şerbet üzerine gezdirilir .Elvan arkadasim  hazirladi bu nefis tatliyi.
Yorum Gönder