18 Şubat 2011

UN HELVASI

UN HELVASI                un helvasi tarifi    UN HELVASI





malzemeler
  • 3,5 bardak un
  • 1,5 su bardak ay cicek yagi
  • 2,5 su bardak toz seker
  • iri cekilmis 3 su bardak  ceviz
  • un helvasini cevizli yaptik bu sefer.
hazirlanisi
  • Pitza tavasinda daha kolay oluyor yoksa derin bir tencere kullanin.
  • Tavanin icersine un ve yag  ilave edilir ve iyice kavrulur.
  • Cevizleride katip karistirin seker ilave edilir kavrulmus unun üzerine .
  • Yavasca kaynamis suyunu katin bir taraftan karistirirken.
  • Biz serbetini kaynatmiyoruz önce seker sonra kaynamis suyunu katiyoruz .
  • Böylece helva daha parlak ve lokumgibi oluyor .
  • Suyunu yaklasik 1 litreden bir bardak fazla kullanin 6 bardak kadar
  • Sürekli karistirin uzun sapli bir tahta kasikla iyice suyunu cekince
  • Kasiklan sicakken seklini verip servis tabaklarina siralayin.
  • Ben Rahmetli olan tüm sevdiklerim icin yapip komsularima helva dagittim.
  • Hepsi nur icinde yatsin mekanlari cennet olsun .
Yorum Gönder