23 Kasım 2011

Patatesli Çiğ Börek.




 
malzemeler
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardak süt
  • 1 yemek kasik yogurt
  • aldigi kadar un
  • 20 gram yas maya
ic harci icin malzeme
  • 1 tatli kasik biber salcasi
  • 4-5 tane patates
  • 1 tane kuru sogan
  • 2-3 yemek kasik aycicek yag
  • tuz
kizartmak icin
  • aycicek yag
hazirlanisi
  • Hamurunuzu yugurun yumusak bir hamur olsun .Yarim saat üzri kapatip dinlenmeye birakin.
  • Patatesinizi haslayip kabugunu soyup dograyin.
  • Yagda kabunu soyup dogranmis soganlarinizi kavurun patatesinizi de icersine ilave edin .
  • Tuz ve salcayida katip 2-3 dakika beraber kavurup sogumaya birakin.
  • hamurunuzda ceviz büyüklügünde bezeler kopartin ve oklava ile yuvarlak acin .
  • Harcinizdan 1 yemek kasik koyup yarim ay seklinde kapatin.
  • Hamurun kenarini iyice kapatin kizarirken disariya cikmasin.
  • Tavaniza 1,5 bardak yag koyup kizinca kizartmaya baslayin.
  • Tüm hamura ayni islemi yapip bol yagda kizartin saglik solu .
Yorum Gönder