15 Aralık 2011

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK





malzeme
  • 1 kilo un
  • 2,5 su bardak ilik süt
  • 100 gram tere yag
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 yemek kasik tuz
ic malzeme
  • 1 kase hashas
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 cay kasik tuz
  • yarim su bardak ince cekilmis ceviz
üzerine   badem ve yumurta sarisi

hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayi eritin .Diyer malzemeleride kabin icersine katip.
  • Hamurunuzu yumusak bir hamur yugurup üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin.
  • sari  hashasiniz yoksa mor da kullana bilirsiniz.
  • Yag ,hashas,tuz ve cekilmis cevizi karistirin cirpin hashas iyice ezilsin  .
  • Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
  • Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp  rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
  • Tepsinize firin kegidi yerlestirip yan yana siralayin cörekleri yaklasik 20 dakika bekletin iyice dinlensinler.
  • Üzerine yumurta sarisini sürdükten sonra badem kiriklari  ekileyip önceden isitilmis 175 derecede psirin.
  • .Ben hasasi Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabinda kapali kavanozlarin icersinde sakliyorum .
  • Afiyet seker olsun .
Yorum Gönder