21 Ocak 2012

HASHASLI SERBETLI TATLI




malzemeler
  • 2 su bardak un
  • yarim cay bardak süt
  • 1 corba kasik yogurt
  • 1 corba kasik toz seker
  • yarim cay bardak irmik
  • 1 tatli kasik  mayanin 4 de 1 i kadar  yas maya
  • 1 tane yumurta
  • 60 gram tere yag
  • 1 yek kasik su
ic malzemesi

  • mor hashas (cekilmemis olsun diri )
kizartmak icin

  •  sivi yag
serbeti icin

  • 2 su bardak toz seker  (1 kilo seker yapiyor )
  • 2 su   bardak su
  • ceyrek limon suyu
  • (( 1 cay bardak süt  sebet kaynadiktan sonra icersine katin ))

  • Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.
  • Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.
  • Serbetinizi haslayip  sogumaya birakin.Ben sebetin icersine yarim su bardak süt ilave ettim cok tatli olmasin diye cok da güzel oldu 
  • Sütdü serbet kaynadikdan sonra kattim .
  • Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar   3 parcaya bölüp  hamuru merdaneylen oval uzunlamasina medaneyle aciyoruz.
  • Hashastan hamurun üzerine kasikla hertarafina dökün.
  • Hamurunuzu bur ucundan baslayip rulo sarin .
  • Bir parmak  kalinliginda yanlamasina kesin.
  • Bir tencereye sivi ay cicek yag koyup kizinca hamurlari icersine birakin yavasca .
  • Kizgin  yagda  nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.
  • Üzerine ben mor hashas dökdüm  


Yorum Gönder