18 Şubat 2012

Hindistan cevizli kek tarifi



malzemeler
  • 3 su bardak un
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardak toz seker
  • yarim su bardak aycicek yag
  • yarim su bardak süt
  • 2 tane portakallin suyu
  • 1 yemek kasik nisasta
  • 3 yemek kasik hindisdan cevizi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi
  • Cirpma kabinin icersine yumurta ,yag ve sekeri ekleyip mikserle cirpin.
  • portakalin suyunu katin icersine .
  • Vanilya sekeri ve sütdüde katip devam cirpin.
  • Hindisdan cevizinizide ilave edin icersine .
  • Unun icersine kabartma tozunu ve nisastayi katip yavasca eleyerek malzemenin icersine  ilave edin.
  • Kasikla iyice bir karistirip yaglanmis ve hindistan cevizi sepilenmis kaliba hamuru katip 175 derecede pisirin kekinizi .
  • Afiyetler olsun

Yorum Gönder