14 Eylül 2012

Peynirli Poğaça

                                                                    ♥♥♥        Peynirli Poğaça   ♥♥♥




malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta  bayazi ((sarisini üzerine sürmek icin ayirin ))
  • 2 tatli kasik toz seker 
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tane kabartma tozu 
  • 1 tane yas maya ((40 gramlik yaqs maya ))
  • aldigi kadar un ((1 kilo kadar un  yeterli geliyor))
ici icn 
  • beyaz orta yagli peynir
üzerine  
  • cörek otu  
  • 3 tane yumurta sarisi
  • 1 cimcik toz seker  (( nar gibi olmasinin nedeni seker ))
  • 1 tatli kasik süt
hazirlanisi
  • Bu tarifimi daha öncede sizlerlen paylasmistim ben cok seviyorum  bu pogacayi .
  • Hamurunuzu yumusak yugurun üzerini kapatip yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin .
  • Bezelerinizi merdaneylen servis tabagi büyüklügünde acip pitza dilimi gibi kesin .
  • Uc kismina peynir ben sade peynir kullandi ic harcina isterseniz maydanoz da karistira bilirsiniz.
  • Krosan sekli sarin ister ay seklide vere bilirsiniz .
  • Yumurta sarisini ,seker ve 1 tatli kasik sütlen iyice carpin ve pogacalarinizin üzerine sürün (( seker cay kasiginin ucu ile yeterli geliyor  bu islem pogacanizin parlak ve daha güzel bior rek almasini sagliyor )).
  • Ben cörek otu kullandi susam, keten tohumu ve ya hashasda kullana bilirsiniz arzunuza göre .
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin üzerleri nar gibi oluncaya kadar 
  • Afiyetler olsun .



Yorum Gönder