23 Ağustos 2010

Ayçekirdeği ve Kabak çekirdekli Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi Ayçekli


malzeme
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardak sıvıyag
  • 1 çay bardak yogurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşık karbonat
  • 2 yemek kaşık toz seker
  • aldığı kadar elenmiş un
İçi için:
  • 1 cay bardak bal
  • 6-8 yamek kasik su
  • aycicegi
  • 1 yumurta sarisi üzerine
hazirlanisi
  • Hamuru yugurup yarim saat üzeri kapali dinlendirin.
  • Bal ve suyu curpin
  • Tezgahin üzerinde hamuru acip balli sudan üzerine sürün.
  • Ayciceginiüzerine pepileyin.
  • Bir ucundan baslayip rulo yapin.
  • Bicakla kesip tepsinize siralayin üzerine yumurta sarisi.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin.
Yorum Gönder