20 Eylül 2012

Patatesli Tepsi Böreği

Patatesli Tepsi Böreği








malzemeler hamuru icin

  • 2 tane yumurta
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 tutam toz seker
  • 2 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un 
  • 2 tane maya  ((70 gram kadar  yas maya kullandim ))
ic malzemesi icin
  • 3 tane kuru sogan 
  • 1 tane kirmizi renk dolmalik biber
  • 1 tanr yesil renk dolmalik biber 
  • 1 tane sari renk dolmalik biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 tane haslanmis patates
  • 200 gram böreklik peynir
  • 100 gram kasar 
  • tuz ,kirmizi pul biber
üzerine  
  • susam ,cörek otu
  • yumurta sarisi 
hazirlanisi
  • Derin bir yugurma kabina yumurta ,seker , süt ve yag ekleyip cirpalim .
  • Tuz ve mayayi ekleyip mayanin erimesini saglayin.
  • Unu yavas yavas ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
  • Yaklasik yarim saat üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sogani soyup incecik dograyin biberlerin tohumlu kisimlarini ayiklayip yikayip  dograyin .
  • Bir teflon tavanin icersine sivi yag 3 yemek kasik kadar koyup kavurun.
  • Patatesinizi önceden haslayip kabugunu soyup dilimleyin tavanin icersine .
  • Maydanozunuzu ayiklayip yikayip dograyin icersine tuz ve kirmizi pul biberinizi katip karistirip sogumaya birakin.
  • Kasar ve peyniri icersine katip  karistirin ben cok az miktarda tuz kullandim icersine peynirin tuzu yeterli gelebilir.
  • Tarif hamurumdan  artirdim cok geldi.
  • Bir kücük börek daha cikti cok kalin olmasini istemedim .
  • Bezenizi tepsinin üzerine firin kegidinin üzerine 2-3 damla sivi yag damlatip hamurunuzu elinizle acin.
  • Patatesli karisimdan esit sekilde hertatafina bolca kasikla yayin.
  • Bezenizi tezgahinizin üzerineyag damlatip acin tepsinizin üzerine patatesli karisimin üzerine denk gelecek sekilde kapatin.
  • Yumurtayi cirpin üzerine sürün.susam ve cörek otunu serpistirip 175 derece firinda pisirin.


Yorum Gönder