21 Aralık 2012

haşhaşlı ve tahin , pekmezli kuru baklava


haşhaşlı bol cevizli kuru baklava tarifi





malzemeler
  • sari 1 kase haşhaş
  • yaklasik 1 su bardak kadar toz seker
  • yarim su bardaksivi yag
  • 1 paket baklavalik yufga
  • 400 gram dise dokunur ceviz
hazirlanisi
  • Bir kase haşhaş la sivi yagi cirpin
  • Yufganin üzerine birkac damla sivi yag damlatip firca ile sürün .
  • Üzerine tekrar bir baklavalik yufgadan koyup yine bir kac damla yag damlatip firca ile sürün her tarafina 
  • 3 cüncü yufgayida koyup üzerine haşhaşdan 2 yemek kasik sürün .
  • Haşhaşin üzerine 1 avuc hertarafina kenarlarinada dise dokunur ceviz serpistirin.
  • Bir ucundan bastirarak güzelce rulo yapin .
  • Ben genelde cm mi kücük tarafindan uzuntarafa dogru rulo yapiyorum daha kalin bir tatli olsun diye .
  • Bicakla kesin baklavanizi ve firin tepsinin üzerine siralayin.
  • 175 derecede yaklasik 20 dakika pisirin üzeri pembelesinceye kadar.
  • Soguyunca üzerine pudra sekeri eleklen eleyin .
  • Afiyetler olsun.
  • Asagidaki tarifde tahin ve pekmezi cirpip ilk iki yufganin üzerine sivi yag sürüyoruz .
  • Ücüncü yufganin üzerine 2 yemek kasik sürüp bolca cekilmis ceviz ayni islemi yapiyoruz .2 baklavada cok güzel afiyetler olsun.
  • Bu tarifi arkadasimin  Pasa sofram arkadasima 
  • Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligine 

     gönderiyorum kolayliklar canim .







Yorum Gönder