25 Aralık 2012

AYRAN ÇORBASI




malzemeler

  • 2 litre hazir körfezin ayrani
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2su bardak nohut
  • 2 kase bugday haslanmis
  • 1 tatli kasik kuru nane
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 3 yemek kasik un
  • 2 yemek kasik tereyag
  • 2 tane tavuk bulyon  
  • 1 su bardak su
üzerine 
1 yemek kasik tere yag,1 tatli kasik pul biber ve 1 tatli kasik naneyi kizartin.

hazirlanisi
  • Her memleketin her annenin baska bir tarifi vardir ayni malzemeden bile her elden ayri bir lezlet  tat cikar .Aksamdan nohut ve bugdayinizi kayrar suya islatin .
  • Haslayin yaklasik 2 su bardak haslanmis nohut ve 2 su bardak haslanmis bugday 
  • Benim ayran corbam kolay tarifi simdiden afiyetler olsun.
  • Tere yagda unu hafif kavurun .
  • Üzerine ayraninizi ve suyu ekleyin.
  • Tavuk bulyonu ve tuzunuzu nane katip karisrtirin 
  • Bugday ye nohutunuzu tencerenin icersine ilave edin .
  • Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz kivamini su veya ayran ilave ederek ayarlayin.
  • Bir kücük tavada 1 yemek kasik tereyag ,1 tatli kasik pul biber ve bir tatli kasik naneyi kizartin .
  • Corbanizin üzerine 1 cay kasik dökerek servis yapin 
Yorum Gönder