14 Aralık 2012

peynir pastasi Käsekuchen


                          Käsekuchen         Käse Kuchen    peynir pastasi



peynir mayasi  peynir pastasinda kolay ve daha güzel olmasinin nedenlerinden biri bu resmi kisa bir süre yayinlayacagim  sevgiler 

malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
orta kismina 
  • 1 paket hazir tatlandirilmis 200 gramlik siyah hashas
peynirli kisminin malzemesi
  • 500 gram mager cuark (labne peynirde kullana bilirsiniz ))
  • 250 gram italyan kaymagi Mascarpone
  • 4 tane yumurta
  • 200 ml ciy kirema
  • 200 gram toz seker
  • 1 limonun kabugu
  • 200 gram süzme kirem peynir
  • 1 tane pasta mayasi 60 gramlik ((Dr. Oetker Käsekuchen Hilfe  ))
  • 2 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
  • Ilk önce tabaninin hamurunu yugurun ve cemberli veya benim gibi bir yuvarlak borcama elinizle cemberine ve tabanina yerlestirin.
  • Yumurtanin sarisini ayirin .
  • Beyazini bir tutam toz sekerle birlikde köpürten deyince cirpin.,
  • Derin bir kabin icersinde yumurta beyazi ve hashas haric tüm malzemeyi ilk önce cirpin.
  • Yumurta bayazini katinca kabin icersine kasikla hizli ve güzelce karistirin.
  • Hashasinizi hamurun üzerine tabanina bicakla sürün.
  • Hazirlamis oldugunuz peynirli harci hashasin üzerine dökün.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 50-55 dakika pisirin üzeri nin rengi koyulasincaya kadar.
  • Pastaniz ilk önce kabaracak sonra sogudukca cemberdeki hamurun hizasina gelecektir.
  • Cok güzel bir tarif ben 2 tane yaptim tüm malzemeyi 2 kat yapip esit sekilde kepceyle borcamlarima bosaltim harcimi ve cok güzel oldu ..
Yorum Gönder