10 Şubat 2012

♥ browni tarifi ♥




malzemeler

  • 4 tane yumurta 
  • 1su bardak nisasta
  • 1,5 su bardak un
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • yarim su bardak portakal suyu
  • 1 su bardak süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 cay kasik karbonat
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak toz seker
  • yarim su bardak siyah  cikolata kiriklari 
  • 3 yemek kasik kakao



üzerinin sosu icin 

  • 100 ml ciy kirema
  •  2 yemek kasik kakao 
  • 1 yemek kasik ay cicek yag  

üzerine 

  • beyaz cikolata kiriklari
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde yumurta yag ,süt ve portakal suyunu  ,sekerle birlikte cirpin .
  • Cikolata haric diyer malzemeleride katip cirpin. 
  • Kekin kivam cok koyu olmasin ununu kendiniz ayarlayin  bazen bardak lar bile fark edebiliyor. 
  • En son cikolata kiriklarini icersine ilave edip kasikla karistirin
  • Üzerinde kullanmis oldugum beyaz cikolatanin kara cikolatayi kekin icine kullandim.
  • Bor camin icersine hamuru döküp 175 derece firinda pisirin.
  • Kek firinda cikartinca ilik olsun kürdan batirin bazi yerlerine sosu icersine ceksin diye .
  • Ciy kiremaya kakao ve yagi katip cirpin iyicene kek ilik olunca üzerine dökün .
  • Beyaz  cikolatayi enson kekin üzerine dsoguyunca serpistirip dilimleyin .
  • Cok güzel bir kek afiyetler olsun.
Yorum Gönder