5 Ocak 2013

BELIS TATLISI

                                     BELIS TATLISI




malzemeler

  • 1 paket hazir baklavalik yufga yarim kilo 500 gramlik 
  • 5 tane yumurta 
  • 400 gram ciy kirema
  • 1 su bardak irmik 
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 2 tane kabartma tozu
  • 2 tane vanilya sekeri
serbeti icin malzemeler
  • 2,5 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersinde yumurtalari ve sekeri birlikde cirpin.
  • Ay cicek yag irmik ve ciy kiremayi katip devam cirpin.
  • Vanilya sekeri ve kabartma tozunuda katip devam cirpin.
  • Firin tepsisine bir yufga koyun ve üzerine 3 yemek kasik harcinizdan döküp hertarafina sürün
  • Bu karisimdan yaklasik 15 tane yufganin her katina 3 yemek kasik dökerek firca ile sürün .
  • Kalan harcinizi son yufganin üzerine dökün hertarafina geleceksekilde firca ile sürüp firinda pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar.
  • Önceden haslayin serbetinizi tatlida serbetde ilik olsun tatlinin hertarafina kepce ile dökün .
  • tatli serbeti iyice cekdikden sonra bicakla kesip servis yapin .
  • Bu nefis tatliyida yilbasinda misafirlarim icin yaptim.


Yorum Gönder