23 Haziran 2013

KIYMALI MAKARNA

  KIYMALI MAKARNA 



malzemeler 
  • 250 gram burgu makarna  
  • 1 cay kasik tuz
  • 2 yemek kasik ay cicek yag
  • 2 litre su 
 sosu icin malzeme
  • 400 gram kiyma
  • 1 tane orta boy kuru sogan
  • 1 yemek kasik domates salcasi 
  • 1 yemek kasik tatli biber salcasi
  • 4-5 taze tane nane yapragi
  • 2 yemek kasik sivi yag
  • 1 paket makarna harci (spaghetti Bolognese )
  • 1 su bardak su
hazirlanisi
  • Tencereye 2 litre suyu tuz ve yagi katip kaynamaya baslayinca makarnayi katip tencereye haslayin.
  • Suyunu süzdürün .
  • Yagda rendelenmis bir sogani kavurun kiymayida ekleyip kavrulunca salcayi da ekleyip karistirin
  • 1 su bardak su katin icersine spaghetti Bolognese hazir makarna tozunuda katip karistirin.
  •  Incecik dograyin naneyi icersine 
  • Kaynayincayakadar orta hatesde karistirin .Afiyetler olsun.
Yorum Gönder