12 Mart 2018

Haşhaşlı çörek



Haşhaşlı poğaça





Sabah kahvaltısı için haşhaşlı çörek yaptım. Çıtır çıtır Haşhaşi mı Türkiye'den getirdim  kavurup sütdürüldü .
Nefis mis gibi kokusu bütün evi sardı bile gelelim tarife.  Malzemeler 
3 su bardağı ılık süt 
yarım su bardağı ayçiçek yağı 
1  tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 kilo un 
14 gramlık korumaya

Iç harcımızı için  malzemeler 
bir kase iri çekilmiş sarı Haşhaş
 bir çay kaşığı tuz 
1 su bardağı ayçiçek yağı ile birlikte çırpıyoruz  üzeri için malzemeler 
3 tane yumurta sarısı ve bir yumurta beyazı
 bir yemek kaşığı süt 
bir Fiske toz şeker
 Bunu da ilk önce çırpıyoruz.  hazırlanışı 
Hamurumuzu yoğurduktan sonra yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz üzeri kapalı bir şekilde ve bu hamurdan 4 tane beze çıkartıp .
Beze 'leri  açıyoruz Haşhaş sürüp diğer hamuru üzerine koyup tekrar Haşhaş sürüyoruz En son hamurumuzu Üzerine de Haşhaş sürdükten sonra iyicene merdane ile açıyoruz.
 Şeklini istediğiniz gibi verebilirsiniz Ben düğüm atarak verdim.
Açmış olduğunuz hamuru rulo yapıp küçük küçük rulolar hamurumuzu kesip aynı eşitlikte düğümler atıp tepsimize sıralıyoruz aralıklı bir şekilde Çünkü hamurumuz tepside de kabarıyor yaklaşık 15-20 dakika tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra Susam serpiştirip 180 derece fırında pişiriyoruz Nar gibi çıtır çıtır olunca fırından çıkartıp 5 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
#haşhaşlıçörek
#lezizsunumlar


Yorum Gönder