10 Mayıs 2018

Haşhaşlı Fındıklı çörek


Haşhaşlı Fındıklı çörek






💙Fındıklı haşhaşlı tatlı çörek 💙hamuru için malzemeler
...Yarım litre ılık süt ...1 su bardak ık su
... tane 40 gram lık  yaş  maya yarım ...su bardağı toz şeker ...yarım su bardağı ayçiçek yağı ...aldığı kadar un 💙 haşhaşlı karışım için malzemeler .. 2 su bardağı sarı Haşhaş ..Bir su bardağı ayçiçek yağı ..1 su bardağı pudra şekeri
(( Bu karışımı da iyicene bir karıştırın çırpın daha doğrusu )) 💙Üzerine Serpiştirmek için ...pudra şekeri göz kararı
..bir su bardağı kavrulup çekilmiş fındık. 💙üzeri için malzemeler ..3 tane yumurta ...150 gram Kaymak ...bir yemek kaşığı toz şekeri ...3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (( üzeri için Tüm malzemeyi iyicene bir kasenin içerisinde çırpıyoruz))) 💙 hazırlanışı hamurumuzu yoğuruyoruz gayet çok yumuşak bir hamur üzerinde kapatıp yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz iyicene mayalansın tezgahın üzerine  biraz yağ sürüyoruz ayçiçek yağı. 
Hamuru 3 parçaya bölüyoruz eşit şekilde üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz üçüne de üst üste koyup tekrar açıyoruz ve bolcana fındığı  serpiştirip tekrar pudra şekeri serpiştidim  bilirsiniz .
Hamurumuzu rulo yapıyoruz rula yapıyoruz kesip tepsimize sıralıyoruz. Üzerine ne çırpmış olduğumuz yumurtalı karışım dan  bolcana üzerine döküp sürüyoruz ayçiçek çekirdeğini serpiştirip 190 derece fırında pişiriyoruz altüst çok nefis bir çörek dinlemenizi tavsiye ederim pofuduk pofuduk.
#haşhaşlıçörek

Hiç yorum yok: