27 Mayıs 2018

Kısır


 kısır tarifi



Kısır Geçenlerde yapmıştım paylaşmak istedim sizlerle pasta kalıbım var da hiç kullanmadım Gerçi pasta için ama kısır için kullanmış oldum .

 malzemeler
bir demet maydanoz
iki tane kuru soğan
5 -6 tane nane yaprağı
1 limonun suyu
 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz ,pulbiber
3 diş sarımsak
Yarım çay bardak ayçiçek yağ
Beş altı tane küçük salatalık turşusu
2 yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su


 ilk önce derin bir kabın içerisine  köftelik bulgur koyuyoruz ve üzerine haşlanmış Kaynar suyu ilave edip tuzunu da katıp bir karıştırıyoruz kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
 Salatalık turşusuna dörde bölüp dörde bölüyoruz ve dilimliyoruz küçük küçük maydanozu naneyi yıkayıp incecik kıyıyoruz soğanın kabuğunu soyup incecik doğruyoruz sarımsağı da rendeliyoruz
Soğanımızı ve sarımsağı kavuruyoruz salçaları da 2 gittik devamı kavuruyoruz Bu karışımı ıslatmış olduğumuz bulgurun üzerine döküyoruz .
Güzel bir şekilde karıştırıyoruz iyice harmanlanır .
 Doğramış olduğumuz salatalığı üzerine katıp maydanozu  ve Kısırın içerisine katıp üzerine nar ekşisi limon suyu tuz bir güzel karıştırıp servis tabağına alıyoruz isterseniz varsa değişik bir kapınız bu şekilde servis  yapabilirsiniz Afiyet olsun Hayırlı iftarlar göz hakkınızı helal ediniz Allah'ım hiçbir evde huzur sağlık bereketi eksik etmesin😍❤

Hiç yorum yok: