11 Mayıs 2010

ispanakli firin gözlemesi

Firin böregi ispanakli

malzeme
  • 1 ,5 kilo un
  • 1 tane yas maya
  • aldigi kadar ilik süt
  • 1 tatli kasik tuz
  • yarim su bardak aycicek yagi

üzeri icin

  • 2 tane yumurta , 2 yemek kasik süt ,susam ,cörek otu

ic malzeme

  • yarim kilo ispanak
  • 150 gram böreklik peynir
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • 5-6 yemek kasik sivi yag
  • 2 tane sogan

hazirlanisi

  • Unumuzun içine maya ve tuzumuzu koyup yavaş yavaş sütünü ekleyerek yoguralım.
  • Yumusak bir hamur ve yugrulup yarim saat kada üzeri kapali dinlendirin
  • Hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • Yemek tabagı büyüklüğünde açalım.
  • Daha sonra ince ince hazirladigimisz icten koyup ıspanaklar biraz ölecektir.Açtığımız hamurumuzun ortasina ıspanagımızı koyup kenarlarini ortada bulusturalim.
  • Üzerine yumurta ve sütü cirpin böregin üzerine sürüp susam ve cörek otu dökelim.
  • Firinda 170 derecede pisirilelim.
  • Arzuya göre ıspanak yerine patetesde kullanabilinir.
Yorum Gönder