30 Mayıs 2010

poğaça tarifi


poğaça tarifi
malzeme
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 çay bardak sıvı yag,
  • bir tutam tuz
  • 1 tane yas maya
  • alabildigi kadar un
İç malzemesi
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 cay kasik pul biber
  • üzerine cörek otu
hazirlanimi
  • Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yogurulur.
  • Mayalanmasini firini 50 dereceye acip firinin icinde mayalanmasini saglayin.
  • Yikayip ayiklanan maydonozlar kiyilir , peynir ve pulbiberlen karistirilir.
  • Pogcanin istediginiz şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Cörek ozu da ilave edilip 50 derece olan firinda 10 dakika dar mayalanmaya birakin .
  • Firinin ayarini mayalaninca pogcalar 170 derece ye alin.
  • Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
Yorum Gönder