31 Mayıs 2010

tırtıl baklava ...baklava iste bu nefis citir citir

TIRTIL
Baklava tarifi



malzemeler
  • 1 paket hazir baklavalik yufga
İç malzeme
  • 2 su cekilmis ceviz
  • 1 paket tereyag (250 gram )
Şerbet için
  • 3 su bardak su
  • 3,5 su bardak şeker
  • Yarım limon suyu
yapılışı
  • Şerbet malzemesi iyicene kaynatılır ve sogumaya bırakılır.
  • Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra ha
  • Yufgayi yaklasik 15 -20 dakika önden buzdolabinda cikartin.
  • Her iki yufgayi üst üste koyun.
  • Cevizden ekileyin.
  • Oklavayla bir ucun diyer ucuna kadar yuvarlayin.
  • Oklavayi büzerek kikartin.
  • En üstüne 2 tane yufga birakin.
  • Bu ayirdiginiz yufgayi tirtl sekli vern büzerek yerlestirin.
  • Kare dilimleyin(burada dilimlenmeyi utuldu bu canim baklava )
  • Tere yagi eritin üzerindeki köpük olustuysa kasikla alip atin.
  • Baklavanin üzerine tereyagi dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece firinda nar gibi pişirilin.
  • Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.
  • Şerbeti çekince servise hazir.
Yorum Gönder