27 Ağustos 2010

GÜLLAC nefis bir tarif

GÜLLAC malzeme
  • 1 paket güllac
  • 2,5 su bardak süt
  • 2 bardakl toz seker
  • 2 tananevanilya sekeri
  • 1,5 bardak ceviz
  • yarim su bardak nar ici

hazirlanisi

  • Süt,seker ve vanilya sekerini karistirarak orta ateste isitin haynamaya baslayinca tencereyi ocagin üzerinden alin.
  • Süt iliyinca güllacin yarisini tek ,tek üzerine ortadan bölüp süt dökerek dik dökdörgen borcama siralayin.
  • ortasina dise dokunur seklindeki cevizi esit sekilde sepileyin.
  • Diyer güllaclarida sirayla üzerine siralayip aralarina süt gezdirin .
  • Kalan sütü en üzerine dökün.
  • Üzeri kapali yaklasik 20 dakikadar buz dolabinda bekletin.
  • Üzerine nar taneleri ile servise hazir.
  • Ben güllacin arkasinda ki tarifi yapmadim.
  • Bu tarif daha hafif oluyor .Afiyetler olsun Ramazan ayinin gülü
Yorum Gönder