16 Ağustos 2010

Poğaça Tarifi

peynirli pogca


malzeme
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardak süt
  • 1 su bardak sıvı yag
  • 1.5 tatlı kaşık tuz
  • 1 cay kasik toz seker
  • 3 adet yumurta ( sarilarini üzerine sürmek icin ayirin.)
  • 1 kilo un
ic malzeme
  • 150 gram böreklik penir
Yapılışı
  • 2 su bardak sütü ,yumurta beyazini ve yagı bir derin kabin icine ktip cirpin.
  • 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
  • Tuzunu da katin avaş yavaş ununu ilave edin kabartma tozunu ve bir yandan elinizle karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
  • Üzerini örtün örtün yaklasik yarim saat kadar mayalansin.
  • Hamurunuzu 4 de bölün.
  • Merdaneyle tezgahin üzerine yag damlati acin.
  • Bardak yadimi ile yuvarlak kesip peynirinizi ortasina katip kenarlarini kapatin.
  • Bu islemi hamur bitene deyince yapin.
  • Üzerine ayirdiginiz yumurta yarisi ve susam ekleyip 175 derecede üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin .
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder