30 Ağustos 2010

SAC DA SEBZELİ ET SOTE

SEBZELİ ET SOTE
malzeme
  • 1,5 kg yaglı ve yumuşak kuzu eti
  • 3 adet kuru sogan
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 4 tane yesil sivri biber
  • 4 dis sarimsak
  • 5-6 tane tomates
  • 3-4 tane kirmizi dolmalik biber
  • 3 yemke kasik tere yag
  • Çay kaşıgı Kekik
  • 3 çay kaşıgı Tuz
  • 2 tatli kasik kirmizi pul biber

hazirlanisi

  • Bir pitza tavasinin icersine veya kavurma sacı içerisine 3 yemek kaşıgı tereyag koyun.
  • Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde dograyıp sacın içerisine koyun.
  • Tüm domatesin kabugunu kicartip dograyin.
  • Biberleride ve sogan nida küp ,küp dograyin
  • Etleri sürekli karistirin.
  • 1 su bardak su ekleyipetin üzerine 6-7 dakika pistiten sonra.
  • Etlerin üzerine salca ve dogradiginiz biber,domates ,leri ekleyin .
  • Baharatini katip pisirin.
  • Tuz ekleyice etiniz sertlesecegi icin en son tuzu pişme işleminden sonra ekleyin.
  • Afiyetler olsun .Biz yaninda pirinc pilavi ve zebzeli gratin ile servis yaptik .
Yorum Gönder