29 Ağustos 2010

LAHMACUN TARİFİ NEFiS BIR TARiF

LAHMACUN TARİFİ



80 tane kücük lahmacun icin malzeme
Hamur icin
  • 2 kilo un
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • 1 yemek kaşık şeker
  • 1 tutam tuz
  • ılık su
İçi için:
  • 1,5 kilo kuzu kıyma
  • 3 yemek kaşık domates salçasi
  • 2 yemek kasik tereyag
  • 2 yemek kaşık biber salçası
  • 3 sogan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz
  • kimyon, karabiber, tuz)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tutam taze nane
Hazırlanışı
  • Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp içine tuz, şeker ve mayayı koyun.
  • Ilık su katarak kulak memesi kıvamında yumusak bir hamur yogurun.
  • Mayalanmaya yaklasik yarim saat bırakın.
  • Bir derin kabin icersine kıyma, salça, ince dogranmis maydanoz rendelenmiş ,ince kiyilmis nane, tere yag, sogan, rendelenmiş domates, ve baharatlarinizi da katip iyice karistirin .
  • Hamurdan ceviz böyüklügünde küçük bezeler alın.
  • Bu hamur dan 80 adet lahmacun cikti için.
  • Hamurları unladiginiz tezgahin üzerinde merdaneyle acin yuvarlak lahmacun şeklinde açın.
  • Kıyma harcında 1 yemek kasik koyup hamurun üzerine kasikla yayın.
  • Biz piza tavasinda pisirdik icersine üc lahmacun sigiyor daha kolay ve cacuk oluyor.
  • Yada 180 derece ısıtılmış fırında teker teker pişirebilirsiniz.
  • Hafif kızarmaya başladığında çıkarın 3-4 dakikada pişecektir.
  • Afiyet olsun
Yorum Gönder