20 Ağustos 2010

salçali kurabiye

SALÇALI KURABİYE nefis bir kurabiye



malzeme
  • 125 gr. margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kasik yogurt
  • 1,5 tatlı kaşık salça
  • 1,5 çay kaşık tuz
  • 1 tatlı kasik biber salcasi
  • 1 tatlı kaşık mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardagi kadar un
Üzeri için
  • yumurtanin sarisi
  • çörek otu
yapılışı
  • Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek icin ayırın.
  • Kalanı ve salçayı karıştırın.
  • İçerisine margarin ve yogurt karıştırın. Ben cirpiyorum .
  • Salçanın topak topak kalmamasına dikkat edin.
  • Diger malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru yaklasik yarim saat buz dolabinda bekletin.
  • Seklini istediginiz sekil verin ben kücük toplar yaptim .
  • Yaglı tepsiye yerleştirin
  • Önce yumurta sarisina üzerine cörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.
Yorum Gönder