22 Ağustos 2010

SUSAMLI KURABIYE

Susamli kurabiye

malzeme
  • 1 fincan ay cicek yag
  • 1 fincan erimis margarin
  • 1 fincan seker
  • 1 fincan portakal suyu
  • 1 fincan susam
  • 1 fincan badem
  • aldigi kadar un
  • 1 tane yumurta sarisi üzerine
hazirlanisi
  • Normal kahve fincani veya orta boy bardakla ölcün.
  • Önce margarin ,portakal suyu ,seker ve yagi cirpin.
  • Unu ,bademve susammi ekleyip yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Kurabiye hamurunu yaklasik 1 saat üzeri kapali buzdolabinda dinlendirin.
  • Yuvarlak ceviz büyüklügünde sekil verip üzerine yumurta sarisi .
  • Ben bademe le üzerini tamamladim susam da kullana bilirsiniz .
  • 175 derecede pisirin.Afiyetler olsun.
Yorum Gönder