16 Eylül 2010

ETİMEK TATLISI BÖRTLENLi

ETİMEKLİ MUHALLEBİ


malzeme
  • 2 paket dr outker sakızlı muhallebi
  • 2 paket etimek (tesinizin tabanina yetecek kadar )
  • 2 litre süt
  • 2 tane ciy kirema
  • 2 yemek kasik nisasta
  • 1 cay bardak börtlen.
serbeti icin
  • 2 su bardak su
  • 1,5 su bardak toz seker
  • 1 tane vanilya tozui
  • hindistan cevizi üzerisi icin
hazirlanisi
  • Serbetini bir tasim kaynatin.
  • Tepsinize ekmekleri siralayip üzerine kasikla serbeti gezdirin.
  • Tencereye sütü ve kiremayi katin .
  • 2 Paket sakizli muhallebiyi ve nisastayi cirpin.
  • Orta ateste Kaynayip hafif koyu bir kivam olunca yarisini serbetli ekmeklerin üzerin dökü.
  • Diyer yarisinin icersine börtleni katip stab mikserle cirpin .
  • Beyaz muhallebinin üzerine börtlenle cirtptiginiz muhallebiyi gezdirin..
  • Ben bu tatliyi bayramda hazirladim hem piratik hemde nefis hafif bir tatli .
  • icersine muhallebinin hic seker katmadim kendi icindeki seker kivami gayet cok güzel.
  • Ben üzerine hindistan cevizi gezdirdim cikolata, ceviz ,badem ve ya tarcinda cok güzel oluyor . ekmek tatlisi  nefis cok hafif bir tatli
Yorum Gönder