13 Eylül 2010

FIRINDA ZEBZELi MiSKET KÖFTE

Firinda sebzeli nefis bir föfte



malzeme
  • 4 tane patates
  • 3 tane havuc
  • 1 su bardak bezelye
  • 500 gram kiyma
  • 2 dis sarimsak
  • 1 cay kasik kara biber
  • 1 cay kasik kimyon
  • 1 tatli kasik tuz
  • yarim su bardak su
  • 100 gram kadar tere yag

hazirlanisi

  • Köftenizi yugurun.
  • Kücük parcalar koparip yuvarlayin.
  • Diye malzelerinizin kabuklarini soyup dilimleyin
  • Bezelyenizi konserve kullaniyorsaniz sudan gecirin.
  • Borcama zebzeleri siralayip üzerine küp küp tere yagi birakin.
  • Tuzunu ve baharatinizi sarimsaginizi sa yarim bardak suda karistirip üzerine gezdirin.
  • Föftelerinizi üzerine koyup üzerine alu kegitla kapatip yaklasik 15 dakika pistikten sonra üzerini acin tepsinizin devam pisirin
  • Bir defa karistirin kötelerle sebzeleri ve servise hazir.
  • Sebiya teyzemin köfteleri iftarda bize ikram etti ellerine saglik.


Yorum Gönder