14 Eylül 2010

peynirli toplar kahvalti lik

malzeme
  • 200 gram tam yagli beyaz penir
  • 1 paket 200 gramlik Labne sürme peyniri
  • 1 paket kirem peynir sarimsakli otlu bir peynir 200 gramlik
  • 100 gram kasar
  • 1 dis sarimsak
  • 4-6 yarrak nane taze
  • 1 sap dere otu taze
üzeri icin
  • ince kiyilmis dere otu
  • cekilmis ceviz
  • susam
  • kirmizi pul biber
  • Havuc (((rendelenmis ve üzerine ceyrekli limon sikip suyunu sIkin))
hazirlanisi
  • Kasar peynirini rendenin ince kismi ile rendeleyin.
  • Diyer peynirleri de katip iyicene ezin .
  • icersine dere otu ,naneyide incecik dograyin.
  • Sarimsaginida ilave edip iyice karistirip yuvarlak toplar elde edin.
  • Elinize yapismamasi isin avucunuza ay cicek yagindan damlatin .
  • Cevizi rondadan cecirin dise dokunur sekilde dere otunuda kiyin.
  • Toplari susam ,dere otu ,kirmizi pul biber ve ince sekilde rendelenip kararmasin diye limon suyu sIkilip suyunu avucunuzla süzdürüp tolari n üzerlerine renk ,renk beleyin.
  • Cok nefis ve güzel bir sunum kaffaltilarda .
  • Ben bunu bayram kahvaltisi icin hazirladim .
Yorum Gönder