29 Ekim 2010

Lahana Sarması etli

Lahana Sarması etli

malzeme

  • yarim kilo kıyması

  • 3 su bardak pirinc

  • 2 adet kuru sogan

  • 1 çorba kaşik  aci biber salçası

  • 1 çorba kaşık domates salçası

  • 1 tane limon

  • 1 çorba kaşık pul biber

  • 1 çorba kaşık kimyon

  • 2 sap taze nane

  • yarim demet taze maydanoz

  • 2 dis sarimsak

  • 3 tatli kasik vegata (sebzeli cesni ) 

  • Yarım çay bardağı sıvı yag



  • Sos İçin
    • 1 çorba kaşık domates salçası
    • 1 dis sarimsak
    • 1 tatli kasik sebzeli cesni
    • 1 bardak su
    Yapılışı:
    • Lahanayi yaprak ayirarak kaynayan suda 6-7  dakika hasliyoruz.
    • Kıymamıza soganı rendeleyin.
    • Pirinci yikayip suyunuda süzdürüp icersine ekleyin.
    • Maydanozu ve nane yapraklarini  icersine incecik dograyin.
    • Diyer malzemeleri ilave ederek iyice yoguruyorun.
    • hasladinigiz lahana yapraklarından orta büyüklükte parçalar keserek sarıyoruz.
    • Tenceremize diziyoruz .
    • Üzerine suda salcayi cirpip sarimsak ve tuzunuzuda karistirip ilave edin.
    • Ben düdüklü tencerede pisirdim .
    • Normal tencerede pisirirseniz üzerine bir tabak koyup orta ateste 20 dakika dar pisirin
    Yorum Gönder