1 Mayıs 2011

BELiS TATLISi Tarifi nefis bir tarif


Ben bu tatliyi isyerindeki arkadaslarim icin yaptim .
malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket baklavalik yufga 25 tane kadar
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 2 tane kabartma tozu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak seker
  • 400 gram ciy kirema
sebeti

  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su
Yapilisi
  • Serbetinizi önceden hazirlayin .
  • Ilikken tatlinin üzerine dökün.
  • Yumurtalari derin bir kabin icersinde cirpin.
  • Diyer irmik ,yag ,kabartma tozu ,venilya sekerini ,ciy kiremayi ,ve toz sekeri de yumurtanin üzerine ekleyip iyice mikserle cirpin .
  • Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugunuz sostan kasikla esit sekilde  fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina teker ,teker tepsiye siralayarak sür.
  • (Sosu alirken iyice karistirarak ilinki irmik her araya esit gelsin  )
  • Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
  • Serbetini tatlinin üzerine ilik ken dökün yavas ,yavas cektikce dökmeye devam edin tüm serbeti dökün.
  • En son dilimleyin üzerine istedigiz sekilde servis yapin ben hindistan cevizi ile servis yaptim.
  • .Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli
  • Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis
Yorum Gönder