4 Mart 2010

KASARLI POĞAÇA tarifle

KASARLI POGACA   tarifi


Malzeme
  • 3 yumurta beyazi (sarısı üzeri için)
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • 1 su bardak ilik süt
  • 1,5 yas maya
  • tuz
  • alabildigi kadar un
  • üzerine susam
İçi İçin
  • kasar
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icine yumurtanin beyazlarini,süt,yogurt ,tuz ve mayayi iyice maya eriyana kadar karistirin .
  • Yavas ,yavas un eklenerek kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yugurun
  • Hamurun üzerini kapatip en az yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Kasari rendeleyin ben iki cesit kasar kullandim
  • Tezgahin üzerine biraz yag damlatip elinizle hamuru 3 e bülün 1 parcasini acin ve icine kasari üzerine dagitin esit sekilde.
  • Hamurun bir ucundan tutup rulo yapin ve 2 er cantim kalinliginda kesin .
  • Kestiginiz pogcalari düz cevirin.
  • Üzerlerine yumurta sarisisürün ben susam kullandin isterseniz cörek otu kullana bilirsiniz.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorum Gönder