2 Ocak 2012

Kabakuchen((Kakaolu Kek))






malzemeler
  • 2 fincan toz seker  ((300 gram))
  • 4 tane yumurta
  • 2 fincan sivi yag
  • 2 fincan un  ((350 gram kadar kullandim))
  • 1 fincan kaba kakao ((150 gram ))
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 fincan maden suyu ((Mineral Water ))

  • 2 fincan findik
hazirlanisi
  • Yumurtayi ,yag ve  ilk önce sekerle birlikte cirpin .
  • kakao ,kabartma tozu ve unu karistirip elekle eleyin icersine .
  • Yavasca katip cirpin un miktari az gellirse 1 yemek kasik kadar ekleyin.
  • Maden suyunu ,vanilya sekeri ve findik ilave edip kasikla iyice karistirin .
  • Arkadasim türkiyeden getirmis kalibini enlilerden .
  • Kalibi yaglayip unlayun  hamuru icersine katip önceden isitilmis firinda 170 derecede 60 dakika kadar pisirin..
  • Üzerine pudra sekeri eleyin .
  • Arkadasim Hülyanin ellerine saglik .

2 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize saglik harika kabarmis kek. Gece gece canim cekti bir dilim olsa simdi.
Yeni yiliniz hayirli olsun.
Sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel görnüyor canım.çayın yanında bir dilim alsam harika olurdu.ellerine sağlık.sevgiler.