11 Ocak 2011

PEYNIRLI EKMEK

PEYNIRLI KÜCÜK EKMEKLER


MALZEME
  • 1 kilo un
  • 1 tane 40 gramlik yas maya
  • 2 cay kasik tuz
  • ilik su
  • 2yumurta sarisi ve 2 yemek kasik süt üzerisi icin
  • ici icin beyaz 55 yagli peynir
hazirlanisi
  • Mayayi ilik sudan biraz ekleyip eritin.
  • Unu ve tuzunuda ilave edip yavas sudan katarak icersine yumusak bir hamur yugurun .
  • Cok civik degil ama civika yakin bir kivam .
  • Üzerini kapatip mayalanmasi icin 30 dakika birakin.
  • Hamurdan esit parcalr bölün.
  • Peyniri küp ,küp dograyin hamurun orta yerine penir koyup avucunuzda yuvarlayin.
  • Hamur elinize yapismamasi icin elinize sivi yag damlatin.
  • Sarisini yumurtanin icersine  2 yemek kasik sütle cirpip ekmeklerin üzerlerine sürün.
  • 170 derecede pisirin.
  • Katiksiz yine bilecek cocuklara okula konula bilecek bir ekmek
  • Ben eskisi kadar bloguma zaman ayaramiyorum kizlarim okullari calisiyorum yarim gün.Ev de zaten is herzaman var .Bu  yil belki eskisikadar yayinlayamam yaptiklarimi külo sorunuda var biraz hamur islerine ara vermem lazim.Degisik tariflerim olursa yada benim cok sevdigim tatlar sizlerle paylasirim.Arkadaslarimin yaptilarina bloglarina ugrar bakarim.Hepinize saglikli huzur dolu bir yayam diliyorum .
Yorum Gönder