25 Şubat 2011

ARPACIK PİLAVI

ARPACIK PİLAVI

malzeme
  • 500 gramlik arpacik makarna
  • Yarim su bardak haslanmis misir
  • 2 yemek kasik tere yagi
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli  kasik tuz
  • 1 tatli kasik sebzeli cesni
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 3-4 sap taze maydanoz
  • 2 su bardak tavuk suyu
  • 1,5 bardak su
hazirlanisi
  • Nane ve maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Tencerede tere yag eriyince arpacigi icersine katip hafif kavurun.
  • Suyunu ve et suyunu ilave edin üzerine .
  • haslanmis misir ve sarimsaginida üzerine ezip katin.
  • Baharat ve dogradiginiz maydonoz karisini üzerine katip karistirip ocagin altini kisik ayara alin.
  • Yavas yavas pissin suyunu cektiten sonra yaklasik 5-7 dakika dinlensin alti kapali bir sekilde .
  • Ben konserve misir kullandim 1 doze yikayip icersine kattim .
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder