25 Şubat 2011

ARPACIK PİLAVI

ARPACIK PİLAVI

malzeme
  • 500 gramlik arpacik makarna
  • Yarim su bardak haslanmis misir
  • 2 yemek kasik tere yagi
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli  kasik tuz
  • 1 tatli kasik sebzeli cesni
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 3-4 sap taze maydanoz
  • 2 su bardak tavuk suyu
  • 1,5 bardak su
hazirlanisi
  • Nane ve maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Tencerede tere yag eriyince arpacigi icersine katip hafif kavurun.
  • Suyunu ve et suyunu ilave edin üzerine .
  • haslanmis misir ve sarimsaginida üzerine ezip katin.
  • Baharat ve dogradiginiz maydonoz karisini üzerine katip karistirip ocagin altini kisik ayara alin.
  • Yavas yavas pissin suyunu cektiten sonra yaklasik 5-7 dakika dinlensin alti kapali bir sekilde .
  • Ben konserve misir kullandim 1 doze yikayip icersine kattim .
  • Afiyetler olsun .

9 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Merhaba Arpacık pilavı deyince acaba arpacık ne acaba dedim Arpa şehriye hiç aklıma gelmedi:)) ellerine sağlık sevgiler

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli grünüyor ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik canim benim... Uzun zamandir yapmadim bu pilavi.. Özlemisim valla, fotografi görünce anladim... Sevgilerimle, mutlu hafta sonlari...

MUTFAKISTAN dedi ki...

HARIKA GORUNUYOR CANIM
AFIYET OLSUN
SEVGILER

Cafe Portakal dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık arpacık makarna tel şehriye sanırım?

Sema dedi ki...

nefis görünüyorlar canım ellerine sağlık sevgiler..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canımm ellerine emeklerine sağlık:) değişik bir pilavmışş:))

sugibi dedi ki...

ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.