15 Şubat 2011

Çikolatalı Muffins

  
malzemeler
  • 100 gram cikolata  kiriklari ( ben milkayi küp küp dogradim )
  • 300 gram un
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • yarim tatli kasik
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 80 gram  şeker
  • 250 ml süt
Hazırlanışı
  • Milka sütlü cikolatayi iri rendeleyin ve ya dograyin .
  • Un, kabartma tozu bir kapta karbonat , tuz ve çikolata karistirin.
  • Başka bir kapta,mikselen yumurta, tereyağı, şeker ve süt cirpin.
  • Un karışımı ekleyip devam cirpin.
  • Kegit formlarin icersine 3 er yemek kasik harcinizdan katip silikon formlara kegitlari yerlestirin.
  • Böylece kekler daha düzgün oluyorlar .
  • Eger silikon formlariniz yoksa kegitlari cok doldurmayin  2 yemek kasik yeterli olur .
  • önceden isitilmis firinda yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • 10 dakika sonra kürdan batirin tam orta üzerlerine ki daha düzgün yukari dogru kabarsinlar .
Yorum Gönder