13 Şubat 2011

Taze Tarhana Çorbası

Taze Tarhana Çorbası



malzeme 
  • 2 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik ay cicek yag 
  •  6-7 yaprak taze nane
  •  tuz
  • 1 litre et suyu
  • 3 litre su
  • 5-6 yemek kasik taze tarhana (kurutulmamis )
hazirlanisi
  • Tencereye  tüm malzemeyi katip ilik suylan beraber tarhanayi karistirarak eritin.
  • Orta ateste yavas yavas pisirin .
  • Stap mikserden  tencerenin icersinde gecirin.
  • Kivami koyu olduysa kaynar su birazda ha katip iyice kaynayan deyince karistirin .
  • Kaynamaya baslayinca tencerenin altini kapatin.
  • Bu taze tarhanayi türkiyeden getirdim ve derin donduruyucuya bir er pisirimlik paketledim.
  • Kisin cok güzel oluyor kurusundan cok farkli bir lezleti var.
Yorum Gönder