21 Şubat 2011

Kahvalti sofram

Kahvalti soframdan önce yasin okuttum güzel bir gündü.
Konuklarim gelmeden önce cektigim resimler masam hazir degildi daha .

Kaymak         kaymak nasil yapilir



malzeme
  • 2 litre ciflik sütü
  • 3 tane ciy kirema
hazirlanisi
  • Bir gün önceden hazirlamalisiniz kaymayi
  • Yuvarlak enli bir celik tencereye süt ve ciy kiremayi katip orta ateste yavas ,yavas pisirin üzerine kapak yapmadan.
  • Hafif dumanlar cikmaya baslayinca ocagin ayarini en düsük ayara alin ben 1 de pisiriyorumyavas yavas .
  • Üzerinin kaymakla doldugunu göreceksiniz.
  • yaklasik 20-30 dakika bu sekilde pisin .
  • Balkona veya buz dolabina birakin soguduktan sonra .
  • Yaklasik 5-6 saat dinlensin üzerine bir tel kapak kapatip.
  • Kaymayi üzeinden bir kasikla alip tabagin üzerine koyup üzerini kapatip birakin
  • Tekrar  tencereyi ocagin üzerine alip ayni islemi bir kez daha yapin.
  • Soguyunca soguk bir ortamda üzerinde ki kaymayi alip kaymak koydugunuz tabagin üzerine alin kaymaginizi
  • Üzerine bal veya cevizle servis yapin .
 malzeme
  • 1,5 kangal sucuk
  • 5-6 tane domates
  • 1 yemek kasik antep biber salcasi
  • 2 dis sarimsak
  • 3 tane kuru sogan
  • 4-5 tane yesil sivri biber
  • 4-5 yemek kasik aycicek yagi
hazirlanisi
  • Domatelerin kabugunu soyup küp dosrayin incecik veya rendeleyin.
  • Bir tencereye yaginizi katip domates ve incecik dogranmis sogan ve biberlerinizi katip kavurun.
  • Sucuguda yuvarlak ince bir sekilde dilimleyin icersine.
  • Sarimsak ,tuz  ve yarim bardak su ilave edip tencerenin kapagini kapatip orta isida pisirin.

 malzemeler
  • 4 tane patlican
  • 3 tane kirmizi uzun biber
  • 3 dis sarimsak
  • Bi miktar tuz
  • 2 tane kuru sogan
  • yarim limon
  • 1 cay kasik pul biber
  • 1 cay kasik kuru nane
  • 2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyarak küçük küçük dograyın.
  • Soganları ince kesin.
  • Sarimsagida ezin icersine.
  • Pul biber ,nane ,,limonun suyunu tuzu ve yağını katın karistirdiktan sonra servis yapin..
Malzemeler
  • 6 tane yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane yesil sogan
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 1 cay kasik kimyon
  • yarim limon
  • tuz
  • 4-5 kasik zeytin yag
hazirlanisi
  • Yumurtayi haslayip kabugunu soyup küp, küp dilimleyin.
  • Maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayip dograyin .
  • Tüm malzemeleri bir derin kabin icersine katip karistirin.
Yorum Gönder