8 Şubat 2011

mantar dolmasi

MANTAR  DOLMASI


malzemeler
  • 12 tane böyük boy mantar
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 demet taze dere otu
  • 6-7 yaprak taze nane papragi
  • yarim demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 su bardak kasar rendelenmis
hazirlanisi
  • Mantarlarin saplarini yavasca cikartin.
  • Mantarlari yikayip sularinin süzülmesi icin ters cevirin.
  • Yaklasik bir baedak kasar rendeleyin yarisini üzerisi icin ayirin.
  • Maydanoz,nane ve dere otunu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Sarimsagida isterseniz icersine ezin güzel bir tat veriyor.
  • Tüm malzemeyi yugurup suyu züzülmüs mantarlarin icersine doldurun.
  • Üzerlerine de kasar koyup 175 derece firinda pisirin.

Yorum Gönder