10 Şubat 2011

Et Sote



MALZEMELER
  • 400 gram kus basi  dogranmis et
  • 2 tane kuru sogan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kabugu soyulup rendelenmis domates
  • 1 yemek kasik biber ev yapimi salca
  • 2 dis sarimsak
  • 1 cay kasik tuz
  • 1 tatli kasik kekik
  • 2 tatli kasik sebzeli casni
  • 3 yemek kasik ay cicek yagi
  • 2 su bardak sicak su
hazirlanisi
  • Cok ufak dogranmis eti tencereye koyup orta ateste karistirarak pisirin taki suyunu cekinceye kadar
  • Üzerine yaginizi ve salcayi ekleyip bir karistirin.
  • Domatesin kabugunu soyup rendeleyin .
  • Biberi ve sogani da icersine dograyin.
  • Suyunu ,tuzu,kekik,cesniyi ve sarimsagida icersine rendeleyip orta ateste kapagi kapali yavas yavas pisirin taki suyunu cekinceye kadar .
  • Arasira kapagi acip karistirmalisiniz.
  • Ben koyun eti kullandim domatesin mevsimi degil diye salca kattim icersine .
  • Salca kullanmassaniz 2 domates daha kullanin icersine. 
Yorum Gönder