7 Şubat 2012

DAVET SOFRASI ♥ Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Sali günü arkadaslarimla bende bulustuk aksam onlar icin bir seyler hazirladim .Cok güzel keyifli bir aksam gecirdik.
Onlar icin hazirladiklarim.
Simit ,peynir pogaca ,kisir ,bugday salatasi ,portakalli kereviz ,barbunya rezene salatasi  ve tatlilar tariflerini yayinladigim fanta pastasi ,Gül formda ve arab kurabiye ,bademli kurabiye hazirladim .Bu defa amc taplantisida yaptik .
Bir degisiklilik oldu hem eglendik hem ögrendik erzincan corcasi tarifini bizim icin pisirdi .







malzemeler
  • 3 su bardak barbunya
  • 2 tane havuc
  • 2 tane kuru sogan
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • yarim cay bardak zeytin yag
  • 1-2 yemek kasik limon suyu
  • 1 küp seker
  • tuz kara biber ,nane
hazirlanisi
  • Kaynar su ile islatin daha kolay haslansinlar diye.
  • Düdüklü tencereye ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları koyalım üzerine 5 su bardak su koyup kaynamaya birakalim..
  • Sogan ve havucun kabugunu soyalim ve incecik dograyalim.
  • Zeytin yagi tencereye koyup sogan ve havucu 2-3 dakika kavurun.
  • Salcayi ekleyip karistirip haslanmis barbunyalari tencereye koyalim .
  • Limon suyu ,tuz ,karabiber,nane  ve sekeri koyuop tencerenin kapagini kapatalim .
  • Yaklaşık 10 -15 dk kadar kısık ateşte pişirelim.


Yorum Gönder